We zijn van oorsprong een ambachtelijk bedrijf dat door groei steeds een stapje efficiënter is ingericht. We produceren grote volumes met nog steeds de waarden van ambacht. Dat betekent voor ons met veel vakkennis producten maken van goede ingrediënten. Vandaag de dag doen we dit in een efficiënte werkomgeving. Daar heerst een positieve mindset en een goede werksfeer met respect voor elkaar en onze leefomgeving.

Wij zijn een familiebedrijf waarmee warme afspraken gemaakt kunnen worden voor de lange termijn en we gaan niet voor korte termijn successen. We zijn een betrouwbare partner en een loyale werkgever voor onze medewerkers.

- Ad en Mascha van Mourik

Historie

Het Bankethuis is een familiebedrijf met een lange historie. Onze opa start in 1952 in het dorpje Est met een winkel vol brood, banket en koekjes. Later nemen onze ouders Ton & Gosewien het over en wordt er een enorme groei doorgemaakt. We leveren dan aan bezorgbakkers, zorginstellingen, restaurants en in de jaren 90 ook aan supermarkten. Jaren daarna wordt er een compleet nieuwe bakkerij gebouwd om door te kunnen groeien. In het jaar 2000 wordt de broodproductie verkocht en komt de focus te liggen op banket. In het jaar 2011 komt de 3e generatie Ad & Mascha van Mourik aan het roer. Op dat moment maakt de bakkerij vooral dagvers banket en halffabricaten voor respectievelijk supermarkten en grote bakkerijen. Vanaf 2023 is het bedrijf zich steeds meer gaan specialiseren in cake- en kapselproducten. Voor allerlei soorten bakkerijen, groothandelaren en ijsbereiders.

Wij zijn gecertificeerd

Kwaliteit staat bij Het Bankethuis hoog in het vaandel. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen werken we alleen met goede grondstoffen en ingrediënten. Daarin streven we zoveel als mogelijk naar eerlijke basis ingrediënten. Zo wordt er o.a. uitsluitend gewerkt met scharrel ei, verse appels, AZO- vrije kleurstoffen en duurzame palmolie (RSPO- gecertificeerd).
Naast kwaliteit is voedselveiligheid een kernvoorwaarde in onze banketbakkerij. Ons kwaliteitsmanagement systeem is gericht op voedselveiligheid en gecertificeerd onder de FSSC 22000 normering.

Speciale bedrijven voor het Bankethuis